Η DRC στο Metsovo Ursa Trail 2022

  • 31 Μαϊου 2022

Άλλη μια διοργάνωση Metsovo Ursa Trail ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Με την συμμετοχή περισσότερων από 1000 δρομέων, τα μονοπάτια γύρω από το μαγευτικό Μέτσοβο πλημμύρισαν με δρομείς και συνοδούς. Ο καιρός, σύμμαχος, και οι συνθήκες βοήθησαν τους δρομείς να απολαύσουν τις πανέμορφες διαδρομές. Η διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, περιελάμβανε αγώνες 40, 21 χιλιομέτρων για έμπειρους δρομείς ορεινού δρόμου αλλά και έναν αγώνα 11 χιλιομέτρων entry level για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο απαιτητικό από πολλές απόψεις αλλά πανέμορφο άθλημα που λέγεται trail running.

Η ομάδα μας φυσικά έδωσε δυναμικό παρών και στον φετινό αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Μανώλης Πούρικας με την νίκη του στον αγώνα των 21 χιλιομέτρων έναντι σε σημαντικούς αθλητές του ορεινού δρόμου στην χώρα μας. Σε μια κούρσα με έντονο συναγωνισμό, ο Μανώλης κατάφερε να διακριθεί αντιμετωπίζοντας επάξια τον Βασίλη Μπαλαμώτη, τον Γιώργο Δημουλά, τον Χαράλαμπο Καλαμπούκα και τον Γιώργο Διαλεκτό. Ο χρόνος του, 1:43:33, και λίγο πίσω του ο Βασίλης Μπαλαμώτης με 1:44:09 και ο Γιώργος Δημουλάς με 1:44:13.Στον τερματισμό, τον περίμεναν οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας μας και φυσικά ο άνθρωπος πίσω από τις πρόσφατες επιτυχίες του Μανώλη (βλ. Tihio Race 20km), ο προπονητής της ομάδας μας Θοδωρής Δαβιώτης.
Ο έτερος Πούρικας, ο Βαλεντίνος, συμμετείχε μαζί με τον Coach Δαβιώτη στον αγώνα των 40 χιλιομέτρων. Πέρασαν την γραμμή του τερματισμού σε 6:08:50.Στα 22 και τα 11 χιλιόμετρα, είδαμε την συμμετοχή και άλλων αθλητών μας, του Χρήστου, του Αργύρη, του Γιάννη και της Έλλης. Όλοι τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους δείχνοντας πως όπου υπάρχει θέληση, όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν.

Στα αγωνιστικά, νικητής στον αγώνα των 40 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 4:13:32. Πίσω του ο Βαγγέλης Νούλας με 4:15:55 και τρίτος με 4:28:35 ο Άγγελος Ζιάκας. Στις γυναικές, πρώτη πέρασε την γραμμή του τερματισμού η Χριστίνα Γιαζιτζίδου με 5:22:38. Δεύτερη και Τρίτη τερμάτισαν η Κρυσταλλία Κουτσιμάνη και η Νίκη Ζιώγα με 5:49:09 και 5:50:10 αντίστοιχα.Στις γυναίκες και τα 21 χιλιόμετρα, στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η Γερμανίδα Monica Pletzer με χρόνο 2:03:04. Δεύτερη κατατάχθηκε η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου με 2:10:51 και τρίτη η Μαριαλένα Μπαρούτη με 2:15:08.Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την συμμετοχή τους.
Καλή αποκατάσταση και καλή ξεκούραση.
Ραντεβού στους επόμενους αγώνες.Ενημερωθείτε, επικοινωνήστε μαζί μας, και απευθύνετε οποιαδήποτε ερώτηση αφορά την προπόνηση ή την εξόρμησή σας στη σελίδα Distance Running Center Athens στο Facebook, στη σελίδα μας στο Instagram @drc_athens καθώς και στη διεύθυνση drcathens@gmail.com.