Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής σε Μελέτη για το Ορεινό Τρέξιμο: Ursa Trail Metsovo 2022

  • 28 Απριλίου 2022

Μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας-Sports Excellence σε συνεργασία με την διοργάνωση ορεινού δρόμου Metsovo Ursa Trail. Εάν σας ενδιαφέρει να λάβετε μέρος στην έρευνα και τρέχετε σε κάποιον από τους αγώνες στο Μέτσοβο, ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω.
Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε παρακάτω:

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του του ΠΓΝ ¨ΑΤΤΙΚΟΝ¨, ΕΚΠΑ και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Σπουδών «Άθληση & Υγεία» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανακοινώνει τη συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Metsovo Ursa Trail 2022, για τη μελέτη με Θέμα «Η επίδραση της χιλιομετρικής απόστασης και της υψομετρικής διαφοράς στη σύσταση σώματος, στη μηχανική απόκριση, στην ισχύ των κάτω άκρων και στην καρδιακή μεταβλητότητα των αθλητών ορεινού τρεξίματος».

Η μελέτη απευθύνεται στους αθλητές που θα συμμετέχουν στο Metsovo Ursa Trail 2022 στα αγωνίσματα

1. των 21 χιλιομέτρων με 1160 θετική υψομετρική και
2. των 40 χιλιομέτρων με 2800 θετική υψομετρική.
Θα διεξαχθεί στο Μέτσοβο το διάστημα από 26 έως 29 Μαΐου 2022 και δικαίωμα συμμέτοχής έχουν αθλητές από 18 ετών και άνω με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τους 20 συμμετέχοντες ανά αγώνισμα.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 25η Απρίλιου του 2022 έως και την 22η Μαΐου 2022. Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μελέτη είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητάς.

Από τη συμμετοχή στη μελέτη οι αθλητές θα λάβουν φάκελο ατομικών αποτελεσμάτων σχετικά με τη σύσταση του σώματος, τις καρδιακές προσαρμογές και τη μηχανική συμπεριφορά των μυών ύστερα από ένα αγώνα ορεινού δρόμου με ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Επιπλέον, για τους συμμετέχοντες παρέχεται δωρεάν μια πλήρη εργομετρική αξιολόγηση από το εργαστήριο του Sports Excellence, στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης «Π.Ν. ΣΟΥΚΑΚΟΣ», σε χρόνο που το επιθυμούν, κατόπιν συνεννόησης.
Η μελέτη πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αποκλειστική δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες:
E: se@randp.gr
M: +30 6940 290 026