Moschopodi Trail 2022 – Φτιαγμένος από δρομείς, για δρομείς

Στη DRC Athens με χαρά καλωσορίζουμε για μια ακόμη χρονιά στο αγωνιστικό καλεντάρι τη διοργάνωση Moschopodi Trail 2022. Αυτή, διεξάγεται στην πόλη της Θήβας την Κυριακή 08 Μαΐου 2022 και πρόκειται για την 2η διοργάνωση. Επειδή πίσω από κάθε τέτοιο γεγονός – θεσμό υπάρχουν πάντα κάποια πρόσωπα, τι πιο άμεσο θα μπορούσε να υπάρξει από ένα παιχνίδι ερώτησης – απάντησης σχετικά με τους φετινούς αγώνες;Ο λόγος λοιπόν δίνεται στον πρωταθλητή δρόμων αντοχής Χρ. Μπουντούλη, ο οποίος τυγχάνει μέλος της οργανωτικής επιτροπής και παράγοντας του αγώνα. Για να γνωρίσετε το Moschopodi Trail 2022 «εκ των έσω», δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του σύντομου άρθρου συνέντευξης – παρουσίασης.

1. Πρώτα πρώτα, μπορούμε να έχουμε μια συνοπτική περιγραφή του προγράμματος και του πλάνου της διοργάνωσης; Ποιοι οι διάφοροι αγώνες και ποια τα τεχνικά τους στοιχεία;
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 8 Μαΐου και το λέω αυτό γιατί πέρα από το αγωνιστικό θα υπάρξουν και παράλληλές θα δράσεις στα πλαίσια της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθούν και τη προηγουμένη ημέρα – θα αναφερθώ σε αυτές παρακάτω. Η διοργάνωση τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της 4 διαδρομές, τις δύο αγωνιστικές διαδρομές των 21 & 10 χλμ, τη πεζοπορική διαδρομή των 10χλμ και τη νέα προσθήκη του παιδικού μας αγώνα μήκους 1χλμ. Όλες οι διαδρομές θα συναντήσουν δασικούς δρόμους και μονοπάτια με εκείνη των 21χλμ να είναι η πιο απαιτητική.2. Οι αγώνες της διοργάνωσης σε τι κοινό απευθύνονται; Χρειάζεται κανείς να είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με το trail στοιχείο για να συμμετάσχει;
Οι αγώνες της διοργάνωσης απευθύνονται κυριολεκτικά σε όλους, ο ημιμαραθωνιος είναι η δύσκολη διαδρομή που πέρα της μεγαλύτερης απόστασης που θα κληθούν οι δρομείς να διανύσουν έχουν να αντιμετωπίσουν και αρκετά τεχνικά σημεία, με απότομες κλίσεις, και η χρήση σχοινιού σε κάποια σημεία να απαιτείται. Τα 10 χιλιόμετρα είναι η «βατή» μας διαδρομή καθώς απευθύνεται όχι μόνο σε δρομείς αλλά και πεζοπόρους που θέλουν περπατήσουν με τη παρέα τους, τα παιδιά τους, ή τα κατοικίδια τους.3. Ποιο είναι το κόστος που πρέπει να καταβάλουν οι συμμετέχοντες προς τη διοργανώτρια αρχή, και αντίστοιχα, ποιες είναι οι παροχές για τους αθλητές;
Ένας από τους στόχους μας ήταν, είναι και θα είναι το αντίτιμο το οποίο καλούνται οι συμμετέχοντες να καταβάλλουν να είναι κάτι παραπάνω από ανταποδοτικό. Θεωρώντας τους συμμετέχοντες όχι επισκέπτες, αλλά φιλοξενουμένους μας, διαμορφώσαμε ένα υψηλής ποιότητας αγωνιστικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει t-shirt 42k running, ένα Nordic μπατόν, free pass για τον νέο μουσείο της Θήβας για τους δρομείς και τους συνοδούς τους και πολλά ακόμη. Το κόστος είναι μεταξύ 12-15€, ενώ ο παιδικός αγώνας προσφέρεται δωρεάν από την NP ασφαλιστική.4. Που μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ο ενδιαφερόμενος αθλητής, να αναζητήσει πληροφορίες, καθώς και να λάβει απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που ίσως του δημιουργηθούν;
Συμμετοχή μπορεί κάποιος να δηλώσει μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.moshopodiexperience.eu , εκεί θα βρει και τις περισσότερες πληροφορίες που θα χρειαστεί, αν πάλι χρειαστεί επιπλέον πληροφορίες μπορεί ευκολά στην ιστοσελίδα να βρει τα τηλεφωνά μας και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Εδώ να σημειώσω ότι λίγες ημέρες πριν τον αγώνα όλοι δρομείς παραλάβουν με mail όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τη παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου κλπ.

5. Με τι μπορεί να συνδυάσει κανείς την επίσκεψη του στον αγώνα, αν δεν έρθει αυθημερόν και επιθυμεί να διαμείνει στην περιοχή; Τι αξίζει να επισκεφθεί, να δει ή να δοκιμάσει στην ευρύτερη περιοχή;
Η Θήβα κατά κύριο λόγο φημίζεται για την ιστορία της, έτσι κι εμείς σε συνεργασία με τον αρχαιολογικό μουσείο προσφέρουμε το free pass στο οποίο αναφέρθηκα και παραπάνω. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο https://moschopodiexperience.eu/θηβα/ . Επιπλέον, το Σάββατο 7 Μαΐου στα πλαίσια της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το δημοτικό οργανισμό Θήβας «Kids Athletics» στην κεντρική πλατεία της πόλης, μια δράση που θα στελεχώσουν οι Χαραμής Παναγιώτης και Ζαμπέλης Βασίλης οι δύο κορυφαίοι διαχρονικά μαραθωνοδρόμοι της χώρας και η ομάδα τους.

6. Για το τέλος, μπορούμε να μάθουμε ποιες οι βλέψεις τις διοργάνωσης για τα ερχόμενα έτη;
Οι βλέψεις της διοργάνωσης αρχικά είναι να αφήσει τους συμμετέχοντες κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους, να εδραιωθεί ως αγώνας και να διευρυνθούμε ως διοργάνωση. Όραμα μας η μεταμόρφωση σε ένα φεστιβάλ που θα έχει έντονο αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, προσθέτοντας αγώνα MTB, μικρές μουσικές σκηνές κ.ά.
Ήδη από φέτος κάνουμε κάποια μικρά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση, προσθέτοντας περισσοτέρους από 5 μουσικούς σταθμούς, ξεκινώντας συνεργασία με την διεθνή οργάνωση “The book fairies” με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες όπου θα μας επισκεφθούν και θα χαρίσουν βιβλία.
Πιστεύω λοιπόν ότι κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα, και με πολλή προσπάθεια, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας.
Εύχομαι λοιπόν όσοι αποφασίσετε να μας επισκεφθείτε, να φύγετε «γεμάτοι». Η οργανωτική ομάδα σας υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία μέσα και έξω από το τερέν.

Αυτός πρόκειται να είναι – με μια συνοπτική ματιά – ο αγώνας Moschopodi Trail 2022. Ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Μπουντούλη για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας παρείχε και εκ μέρους όλων στη DRC Athens ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο όμορφο αυτό δρομικό γεγονός. Ραντεβού λοιπόν που αλλού, στον trail αγώνα της Θήβας την Κυριακή 08 Μαΐου 2022.

Για περισσότερα άρθρα, συνεντεύξεις, ειδήσεις από τον κόσμο του τρεξίματος, όπως και προπονητικά προγράμματα, συμβουλές και διοργάνωση αθλητικών εξορμήσεων ακολουθήστε τη DRC Athens σε Facebook και Instagram και μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας.