Οι θερμίδες των εορτών και πόσο πρέπει να τρέξουμε για να "καούν"

  • 8 Ιανουαρίου 2022

Η περίοδος των εορτών έφτασε στο τέλος της και για τους περισσότερους, ο προγραμματισμός της χρονιάς, τουλάχιστον στην αρχή του, περιλαμβάνει την καύση των περιττών θερμίδων που καταναλώθηκαν τις τελευταίες 15-20 ημέρες. Λίγο τα εορταστικά τραπέζια, λίγο τα αγαπημένα εποχιακά γλυκά όπως κουραμπιέδες και μελομακάρονα, λίγο η απαραίτητη "ξεκούραση" από την τακτική προπόνηση, όλα επηρέασαν αρνητικά τις επιδόσεις και την απόδοσή μας στην προπόνηση.
Ο ορθός προγραμματισμός ενός προπονητικού πλάνου είναι ζωτικής σημασίας ώστε να επανέλθετε στην κατάσταση που βρισκόσασταν πριν τις γιορτές και να συνεχίσετε να βελτιώνεστε. Επίσης, όποιο κι αν είναι το βασικό σας άθλημα, η εναλλακτική προπόνηση θα συμβάλλει στην καλύτερη εκγύμνασή σας και προετοιμασία του οργανισμού για τους αγώνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Παρακάτω θα δούμε τις θερμίδες που περιέχουν μερικά από τα αγαπημένα εορταστικά γλυκά και φαγητά και πόση ώρα τρέξιμο ή περπάτημα απαιτείται για την καύση τους.

Μελομακάρονα - 140 θερμίδες ανά τεμάχιο, δηλαδή περίπου 16 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης
Κουραμπιέδες - 110 θερμίδες ανά τεμάχιο, δηλαδή περίπου 11 λεπτά τρέξιμο
Σοκολάτα γάλακτος - Περιλαμβάνει περίπου 220 θερμίδες που μεταφράζεται σε 52 λεπτά χαλαρό τρέξιμο
Cupcake - 248 θερμίδες και περίπου 60 λεπτά τρέξιμο
Τηγανιτές πατάτες - Αρκετές θερμίδες με τον αριθμό τους να φτάνει τις 460 και θα χρειαστούμε περίπου 45 λεπτά έντονο τρέξιμο για την καύση τους
Ζαχαρούχο αναψυκτικό (330 ml) - 140 θερμίδες και περίπου 12 λεπτά αερόβιας άσκησης
Μπύρα (500ml) - 245 θερμίδες που αντιστοιχούν σε 20 λεπτά τρέξιμο
Βασιλόπιτα (150 gr) - 350 θερμίδες περίπου που σημαίνει 60 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης
Πίτσα (3-4 κομμάτια) - 600 θερμίδες και 70 λεπτά τρέξιμο
Σπαγγέτι Bolognese - 476 περίπου θερμίδες που μεταφράζονται σε 46 λεπτάΓια περισσότερες πληροφορίες, άρθρα, προπονητικές συμβουλές και προγράμματα, επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο drcathens@gmai.com ή στους λογαριασμούς μας σε Facebook και Instagram, Distance Running Center Athens και @drcathens αντίστοιχα.