Συνέντευξη με την Μαρία Μάλαϊ
Όλα όσα μας είπε για τον Olympus Marathon 2021

  • 13 Ιουλίου 2020

Μετά τον εκπληκτικό αγώνα της στην διοργάνωση Olympus Marathon 2021 και την δεύτερη θέση με χρόνο 6:19:52 στα 44 χιλιόμετρα, η αγαπημένη Μαρία Μάλαϊ, απάντησε στις ερωτήσεις της ομάδας μας. Παρά τις, ομολογουμένως, δύσκολες συνθήκες, τερμάτισε και, όπως μας είπε, δεν την δυσκόλεψε πολύ η ζέστη.
Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία για τις όμορφες απαντήσεις της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες της!!!
Ανακαλύψτε τις απαντήσεις της παρακάτω.

1. ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 44 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ OLYMPUS MARATHON;
Όπως κάθε φορά η συμμετοχή σ’αυτον τον αγώνα είναι μια μοναδική εμπειρία που με ταξιδεύει και μου θυμίζει γιατί αγαπώ το ορεινό τρέξιμο. Ωστόσο ήταν και είναι μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, κάτι το οποίο έκανε την διοργάνωση διαφορετική από άλλες χρονιές.

2. ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ;
Δεν με επηρέασαν οι καιρικές συνηθηκες! Ένιωθα τόσο ωραία που έτρεχα σε αγώνα μετά από τόσο καιρό που δεν μου άφηνε περιθώριο να σκεφτώ τις συνθήκες. Ίσως τα τελευταία τέσσερα χιλιόμετρα να ένιωσα μια κόπωση που μπορεί να ευθύνεται και στο ότι είχαν προηγηθεί σαράντα!

3. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ;
Η σήμανση καθώς και οι σταθμοί τροφοδοσίας οπως κάθε χρόνο διευκόλυναν τον αγώνα μας! Το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρήθηκε σε σχολαστικό βαθμό και οι εθελοντές έκαναν την δουλειά τους εξαιρετικά. Κάποιες δράσεις που γίνονταν πρώτη φορά από την διοργάνωση λόγω της πανδημίας είναι λογικό να καθυστέρησαν αλλά όπως είπα και νωρίτερα φέτος η διοργάνωση ήταν κάπως διαφορετική αλλά παραμένει ξεχωριστή.

4. ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ;
Μια θέση στο βάθρο πάντα είναι καλοδεχούμενη εφόσον αντικατοπτρίζει την προσπάθεια και συνοδεύεται από την καλύτερη προσωπική μου επίδοση στον αγώνα. Χάρηκα πολύ μου μοιράστηκα το βάθρο με την φίλη μου την Φωτεινή αν και θα ήθελα πολύ να γινόταν κανονικά και η απονομή και να είχαμε φωτογραφίες να μας το θυμίζουν.

5. ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ;
Η αίσθηση μου σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν ελεγχόμενη και πιστεύω πως είχα περιθώρια να πιέσω περισσότερο, αυτό που μου έλειπε ίσως ήταν η εμπιστοσύνη στο να το κάνω καθώς η προετοιμασία μου δεν πήγε όπως θα ήθελα.

6. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ, ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ;
Στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα βλέπαμε το φεγγάρι να χάνεται πίσω από τις κορυφές του Ολύμπου. Αυτή είναι μια εικόνα έντονη που κρατώ από το τριήμερο καθώς και η παρέα που ήμασταν μετά από καιρό όλοι μαζί.

7. ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ;
Η προετοιμασία μου ήταν μακριά από την ιδανική, έλλειψη χιλιομέτρων και αστάθης προγραμματισμός μου δημιούργησαν αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης στην οποία αναφέρθηκα νωρίτερα. Αλλά θεωρώ ότι απέδωσα σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο θα μπορούσα για την προπόνηση που είχα κάνει.

8. ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΕΣΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;
Η συμβουλή μου είναι οσο μπορούν να εκθέτουν τον οργανισμό τους σε παρόμοιες συνθήκες στην προπόνηση τους, ώστε να αποφύγουν οσο αυτό είναι δυνατό το υψηλό στρες που προκαλούν αυτες οι συνθήκες. Καθώς και να παραμένουν τυπικοί στην τροφοδοσία τους κατά την διάρκεια του αγώνα.

9. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ;
Ο βασικός μου στόχος είναι να παραμένω υγιής σ’αυτες τις μέρες που διανύουμε και να προπονούμε οσο μπορώ. Θέλω να συμμετάσχω στους αγώνες που μου έχουν λείψει πολύ!

10. ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ;
Νιώθω τυχερή που έχω κάποιους ανθρώπους γύρω μου να με στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του και τους ευχαριστώ από καρδιάς.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της ομάδας μας,
επικοινωνήστε μαζί μας στο email drcathens@gmail.com


Photo Credit: Babis Giritziotis