Olympus Marathon 2021 - Μεταγωνιστικό Δελτίου Τύπου

Παρακάτω ακολουθεί το Δελτίου Τύπου της Διοργάνωσης Olympus Marathon 2021, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 17η διοργάνωση του Olympus Marathon.
Ως covid-free χαρακτηρίστηκε η φετινή διοργάνωση του Olympus Marathon, καθώς τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κατά του κορονοϊού. Η οργανωτική επιτροπή του Olympus Marathon έχει αποδείξει και σε προηγούμενες διοργανώσεις πως βασική μέριμνα είναι η ασφάλεια αθλητών και εθελοντών. Συνεπώς, φέτος ήταν μεγάλη πρόκληση να εφαρμοστούν με κάθε υπευθυνότητα όλα τα μέτρα και τελικά η φετινή διοργάνωση να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.
Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε ο μοναδικός διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος για 17η φορά στον Όλυμπο, ο Olympus Marathon. Ένας απαιτητικός αγώνας που εκ φύσεως έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω τερέν. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να τρέξουν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω καύσωνα, να δοκιμάσουν και τελικά να υπερβούν τα όριά τους καταφέρνοντας έναν πραγματικό άθλο. Η συγκεκριμένη διαδρομή αποτελεί την ιερή πορεία που ακολουθούσαν οι προσκυνητές της πόλης του Δίου κατά την αρχαιότητα κάθε καλοκαίρι ανηφορίζοντας προς τις κορυφές του Ολύμπου, προκειμένου να τιμήσουν τον Δία.
Με αφετηρία το Δίον, οι 415 αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21χλμ φτάνοντας στα 2600μ υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν τα "Ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", την τοποθεσία "Πριόνια" και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή στο Λιτόχωρο.
Μεγάλος νικητής στέφθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας στο ορεινό τρέξιμο ο Δημήτρης Θεωδορακάκος της Salomon Hellas με χρόνο 05:09:25. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Ελευθερίου της Dynafit Greece με χρόνο 05:13:11, ενώ τρίτος ήταν ο Θανάσης Παγουνάδης της Salomon Hellas σε χρόνο 05:15:52.
Στην κατηγορία των γυναικών νικήτρια ήταν η Χριστίνα Γιαζιτζίδου της Salomon Hellas με χρόνο 06:06:28, ενώ στη δεύτερη θέση την ακολούθησε η Μαρία Μάλαι με χρόνο 06:19:52 της La Sportiva Greece και τρίτη ήταν η Φωτεινή Κολόκα της Salomon Hellas με χρόνο 06:25:33.
Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες 365 αθλητές και αθλήτριες από 13 χώρες τερμάτισαν τον αγώνα .
Την Παρασκευή 25 Ιούνιου 2021 για 3η φορά πραγματοποιήθηκε ο Olympus Vertical, ο αγώνας του «Κάθετου χιλιόμετρου». Μόνο λίγα μονοπάτια στην Ελλάδα μπορούν να φιλοξενήσουν έναν τέτοιο αγώνα. Με αφετηρία λίγα μετρά πριν τα Πριόνια, οι αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή απόστασης 4.25χλμ με 1000μ θετικής υψομετρικής διαφοράς, στο γνωστό και πανέμορφο μονοπάτι «Γομαροστάλι» και φτάσανε σε υψόμετρο 2063μ, οπού έγινε ο τερματισμός του αγώνα.
Νικητής του αγώνα στέφθηκε ο Μπαλαμώτης Βασίλης με χρόνο 00:45:58 και στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Τόκα Σουλτάνα με επίδοση 01:03:47
Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο τρίτος αγώνας της φετινής διοργάνωσης «Στην Κόψη των Αετών» απόστασης 14χλμ και 400μ θετικής υψομετρικής διαφοράς. Από τα Πριόνια οι αθλητές ακολουθήσαν το διεθνές μονοπάτι Ε4 μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα παράλληλα με τον ποταμό, διέσχισαν όλη την κορυφογραμμή της Ζηλνιάς και κατηφόρισαν στο Λιτόχωρο.
Πρώτος τερμάτισε ο Μπαλαμώτης Βασίλης με χρόνο 01:02:24. Στην κατηγορία των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Μποσκοπούλου Κωνσταντίνα με χρόνο 01:20:40. Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης και φέτος ήταν η εταιρεία Prodea Investments. Οι μεγάλοι χορηγοί υπήρξαν η εταιρία Salomon, η εταιρία Suunto, η εταιρεία Deloitte, η εταιρεία Stoiximan, η εταιρεία Elval Colour, η εταιρεία Ravago Hellas, η εταιρία Novo Nordisk, η εταιρία Squeezy Sports Nutrition και το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό.
Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store μαζί με την Olympus Marathon, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ και τον Δήμος Δίου-Ολύμπου.

Περισσότερες πληροφορίες www.olympus-marathon.com
Λιτόχωρο 28.06.21

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της ομάδας μας,
επικοινωνήστε μαζί μας στο email drcathens@gmail.com