Εγκατέλειψε o Kilian Jornet στον αγώνα των 24 ωρών

  • 28 Νοεμβρίου 2020

Μετά από 134.8 χιλιόμετρα,337 γύρους και λίγο μετά τις 11 ώρες αγώνα, ο Kilian Jornet εγκατέλειψε την προσπάθειά του εξαιτίας ενοχλήσεων από ζάλη.
Πριν την εγκατάλειψη, ο ρυθμός που κινείτο ο αθλητής, εάν κατάφερνε να τον διατηρήσει, θα κατέρριπτε το ρεκόρ του σπουδαίου Γιάννη Κούρου, κατά 6 μίλια ή περίπου 9.5 χιλιόμετρα. Όλα αυτά βέβαια ήταν υποθέσεις, καθώς οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες με την θερμοκρασία να κινείται στους +2 με -2 βαθμούς κελσίου.

Η ανακοίνωση της Salomon στο Instagram αναφέρει:
«Ο Kilian ένιωθε ζαλάδα και του προσφέρθηκε ιατρική φροντίδα στον στίβο. Παρόλο που ένιωσε καλύτερα, οι ιατροί σύστησαν να σταματήσει την προσπάθειά του και να εξεταστεί περαιτέρω.»

Πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του ο Kilian δήλωσε:
«Για εμένα είναι άγνωστο έδαφος. Αν προβώ σε προβλέψεις, θα πω ψέματα διότι στην πραγματικότητα δεν έχω καμία ιδέα. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ σε στίβο και η μεγαλύτερη απόσταση που έχω τρέξει σε ισόπεδη διαδρομή είναι τα 90 χιλιόμετρα, επομένως να ξεκινήσω τον αγώνα χωρίς προσδοκίες, θα βρω έναν άνετο ρυθμό και θα προσπαθήσω να τον διατηρήσω για όσο τον δυνατόν περισσότερο. Τελικά, ο στόχος μου είναι να ανακαλύψω ένα εντελώς διαφορετικό έδαφος και να προσπαθήσω να μάθω όσα περισσότερα γίνεται. »