Συνέντευξη με τον Γιώργο Τάσση

  • 11 Νοεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Τάσσης είναι ένας νέος, ανερχόμενος αθλητής μεγάλων αποστάσεων. Μετράει ήδη στο ενεργητικό του Πανελλήνιες νίκες στις κατηγορίες που έχει αγωνιστεί και το μέλλον του επιφυλάσσει πολλά!
Ευχαριστούμε τον Γιώργο που απάντησε στις ερωτήσεις μας και του ευχόμαστε να πραγματοποιεί πάντοτε τους στόχους και τα όνειρά του.
Ας δούμε τι μας είπε:

1. Ποια και πότε υπήρξαν τα πρώτα σου ερεθίσματα σε σχέση με τον αθλητισμό;
Τα πρώτα μου βήματα στον αθλητισμό ξεκίνησαν από την ηλικία των τεσσάρων ετών από το μπάσκετ αλλά με το πέρασμα τον χρονών κατάλαβα ότι δεν μου ταιριάζουν τα ομαδικά αθλήματα και παράλληλα μου άρεσε πολύ να τρέχω και έτσι κατέληξα στο στίβο.

2. Υπάρχει κάποιος αθλητής-πρότυπο για εσένα; Αν ναι, πώς σε επηρεάζει;
Ο αθλητής πρότυπο για μένα είναι ένας αθλητής εκτός τρεξίματος και στίβου και είναι ο Δημήτρης ο Διαμαντίδης που με το ήθος του και το πάθος του, ξεχώρισε πάρα πολύ μέσα μου.

3. Τι σε ωθεί να σηκωθείς το πρωί και να προπονηθείς κάθε μέρα;
Είναι η αγάπη μου για το τρέξιμο και η θέληση μου να πετύχω τους υψηλούς στόχους που θέτω κάθε χρονιά.

4. Τι απολαμβάνεις περισσότερο από την ενασχόληση σου με τον αθλητισμό;
Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο με την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό είναι να πετυχαίνω τους στόχους μου, την αγωνία πριν τους αγώνες, το feeling μετά από έναν αγώνα αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά ακόμα και μετά από μια προπόνηση και πολλά άλλα ακόμα.

5. Ποιοι είναι οι 3 μεγαλύτεροι στόχοι σου;
Έχω πάρα πολλούς μεγάλους στόχους. Ένας από αυτούς είναι να πετύχω ένα πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση του ημιμαραθωνίου που πιστεύω ότι θα πλησιάσω.

6. Τι συναισθήματα νιώθεις όταν έχεις δώσει το 100% σε έναν αγώνα;
Όταν έχω δώσει το 100% μου σε έναν αγώνα αισθάνομαι υπερηφάνεια και μια αίσθηση ελευθερίας.

7. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μετά από μια νίκη;
Πηγαίνω για φαγητό (χαχα)

8. Πόσο σημαντική είναι η υλική και ψυχολογική υποστήριξη των νέων αθλητών για την εξέλιξη του αθλήματος;
Είναι πολύ σημαντικό ειδικά στο δικό μας αγώνισμα αλλά και γενικότερα να στηρίζουμε τα νέα παιδιά και ψυχολογικά αλλά και με υλικό εξοπλισμό καθώς αφορά ένα ερασιτεχνικό άθλημα στο οποίο δεν υπάρχουν και " λεφτά", γι'αυτό και απαιτείται κυρίως μεγάλη αγάπη για το άθλημα για τον παραπάνω λόγο. Όσον αναφορά τον υλικό εξοπλισμό λόγο των μεγάλων όγκων σε χιλιόμετρα η ανάγκη για αθλητικά παπούτσια είναι μεγάλη και σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογική στήριξη από προπονητή, την οικογένεια και το περιβάλλον του αθλητή.

9. Ποιο είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμά σου αγωνιστικά;
Το μεγαλύτερο μου κατόρθωμα θεωρώ ότι ήταν πέρυσι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 10 χιλιομέτρων όπου κέρδισα σε πολύ δύσκολες για εμένα συνθήκες καθώς δυσκολεύομαι πολύ την εποχή της άνοιξης λόγο των αλλεργιών, αλλά παρόλα αυτά μπήκα στον αγώνα το πάλεψα, πίστεψα στον εαυτό μου και κέρδισα.

10. Περιέγραψε μας την εμπειρία σου από τις προπονήσεις σου στην Κένυα. Ποιες οι διαφορές με την Ελλάδα; Πως προσεγγίζουν την προπόνηση εκεί;
Εφέτος ήταν η δεύτερη μου φορά στην Κένυα επομενως ήξερα πάνω κάτω τι θα συναντήσω. Η προπόνηση εκεί είναι πολύ οργανωμένη και ομαδική. Το ομαδικό πνεύμα που υπάρχει πιστεύω ότι βοηθάει πάρα πολύ στην βελτίωση των αθλητών αλλά σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει και το υψόμετρο. Αυτά τα δύο πιστεύω είναι η δύο σημαντικότερες μας διάφορες. Εγώ την εμπειρία μου την έζησα ευχάριστα εκτός από ένα ατύχημα που είχα, έκανα προπόνηση με τον Μo Farah και άλλους σπουδαίους δρομείς και όλο αυτό κάνει την προπόνηση πιο ευχάριστη και τα όνειρα μεγαλύτερα.

11. Ποια είναι η αγαπημένη σου διοργάνωση/αγώνας εκτός στίβου;
Σε δρόμο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και σε βουνό το Tihio Race.