Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Παραδεισόπουλο

  • 7 Νοεμβρίου 2020

Επόμενος αθλητής στην σειρά συνεντεύξεων είναι ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος από την Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός αθλητής συμμετείχε στον αγώνα Azores Trail Run της σειράς αγώνων Golden Trail Series τις προηγούμενες ημέρες και εκτός των άλλων, μας περιγράφει την εμπειρία του.
Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο για τις απαντήσεις και ευχόμαστε να πετύχει όλους του στόχους του.
Ας δούμε τις απαντήσεις παρακάτω:

1. Ποια και πότε υπήρξαν τα πρώτα σου ερεθίσματα σε σχέση με τον αθλητισμό;
Τoν αθλητισμό τoν ξεκίνησα με μια ποικιλία αθλημάτων όπως το κολύμπι, την ορεινή ποδηλασία, τον στίβο, το τρίαθλο, το ορεινό τρέξιμο αλλά και το σκι. Όμως πολύ σύντομα κατάλαβα ότι αυτό που μου αρέσει είναι το βουνό και γι’αυτό προσανατολίστηκα στο ορεινό τρέξιμο και το σκι.

2. Εκτός από το ορεινό τρέξιμο, με ποιο άλλο άθλημα ασχολείσαι;
Τα αθλήματα που κάνω αγωνιστικά είναι το ορεινό τρέξιμο και το ορειβατικό σκι. Αλλά στην προπόνηση μου συμπεριλαμβάνω και την ορεινή ποδηλασία, το ρόλερ σκι (προσομοίωση για το ορειβατικό σκι) και λιγότερο το κολύμπι.

3. Υπάρχει κάποιος αθλητής-πρότυπο για εσένα; Αν ναι, πώς σε επηρεάζει;
Από πολύ μικρός αυτός που έχω σαν πρότυπο τόσο ως αθλητή όσο και για την στάση ζωής του είναι ο Kilian Jornet .

4. Τι σε ωθεί να σηκωθείς το πρωί και να προπονηθείς κάθε μέρα;
Αυτό που με ωθεί πρωταρχικά είναι η επαφή με το βουνό και επιπροσθέτως σαφώς και οι αγωνιστικοί στόχοι που έχω θέσει είτε αυτοί είναι άμεσοι είτε μελλοντικοί .

5. Τι απολαμβάνεις περισσότερο από την ενασχόληση σου με τον αθλητισμό;
Τα αθλήματα αυτά που κάνω έχουν άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον κάτι το οποίο πραγματικά με γεμίζει πάρα πολύ.

6. Ποιοι είναι οι 3 μεγαλύτεροι στόχοι σου;
α.Να ανέβω κορυφές σε γρήγορους χρόνους όπως το Μont Βlanc ,Μatterhorn, Gran Paradiso,Elbrus και άλλες.
β.Να γίνω ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο στο ορειβατικό σκι και στο ορεινό τρέξιμο αν και δεν με αρέσει να λέω πολλά λόγια
γ.Να ζήσω σε μια περιοχή όπου θα μπορώ να κάνω εύκολα αυτό που αγαπάω

7. Τι συναισθήματα νιώθεις όταν έχεις δώσει το 100% σε έναν αγώνα;
Είναι πραγματικά ανάμικτα τα συναισθήματα μου όταν καταφέρνω και πετυχαίνω έναν στόχο που έχω θέσει και σίγουρα μου δίνει δύναμη να συνεχίσω για τους επόμενους.

8. Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή στην αθλητική σου καριέρα;
Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω μια μεμονωμένη στιγμή γιατί είναι πολλές αυτές .Αλλά σίγουρα η συμμετοχή μου στην εθνική ομάδα στο ορειβατικό σκι και στο ορεινό τρέξιμο ήταν μια πολύ ωραία στιγμή.

9. Ποια είναι η αγαπημένη σου διοργάνωση/αγώνας;
Εγώ είμαι λάτρης των Άλπεων για αυτό θα πω κάποιον αγώνα από εκεί όπως το dolomites Skyrace, Matterhorn Ultraks, Limone Xtream και άλλοι πολλοί, αλλά γενικά μου αρέσουν οι αγώνες που ονοματίζουμε ως Skyrunning. Ενώ στην Ελλάδα μου αρέσει πολύ το Zagori Mountain Running.

10. Περίγραψέ μας την εμπειρία σου από τον αγώνα που συμμετείχες στα νησιά Αζόρες πριν από μερικές ημέρες. Τι αποκόμισες από αυτόν τον αγώνα;
Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι θα υπάρχει παρά πολύ υψηλού επιπέδου ανταγωνισμός σε αυτόν τον αγώνα είπα ότι πρέπει να πάω .Το θέμα ήταν όμως ότι έπρεπε από τα 25κμ που έτρεχα ξαφνικά να κάνω 25-35κμ κάθε μέρα για 4 μέρες. Παρόλα αυτά ήθελα να το προσπαθήσω. Τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε σε αυτό το θέμα αφού κάθε μέρα αισθανόμουνα όλο και καλύτερα.

11. Ποια τα συναισθήματά σου που βρέθηκες στην εκκίνηση με σπουδαίους αθλητές του ορεινού δρόμου;
Όπως είπα και πιο πάνω σε αυτόν τον αγώνα κίνητρο μου ήταν ο ανταγωνισμός που θα υπήρχε και το ότι θα είχα την ευκαιρία να είμαι ανάμεσα σε αθλητές που λατρεύω από πολύ μικρός έστω και αν είμαι πιο πίσω τους. Τελικά πραγματικά γνώρισα πολλούς από αυτούς αφού με κάποιους έτρεχα και μαζί κατά την διάρκεια του αγώνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό .

12. Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποιον νέο στο ορεινό τρέξιμο και το βουνό;
Το ορεινό τρέξιμο και γενικά τα αθλήματα που γίνονται στο βουνό είναι τα πιο όμορφα που υπάρχουν γιατί είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσεις με το ορεινό περιβάλλον και να βιώσεις πιο έντονα συναισθήματα .Όμως παράλληλα θέλει πολλή προσοχή πώς να τα κάνεις και πότε να τα κάνεις γιατί στο βουνό μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις.