Γνωρίστε την Έρη Παπαβασιλείου

  • 30 Ιουλίου 2020

Oνομάζομαι Έρη Παπαβασιλείου είμαι 26 χρονών και είμαι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Αθλητικούς Δρόμους και την Ψυχοκινητική Αγωγή. Είμαι άνθρωπος που αγαπάει τα ταξίδια και πριν κάποιους μήνες κατέληξα στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Νοτιοανατολικό μέρος της Αυστραλίας.
Τέσσερα χρόνια πριν τελειώνοντας την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ολοκλήρωσα ένα μονοετές πρόγραμμα Γιόγκα που θα μου έδινε την δυνατότητα να διδάξω τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Αφού ολοκλήρωσα το πρόγραμμα, πήρα την απόφαση να φύγω και πρώτος μου σταθμός ήταν το Λονδίνο όπου και εργάστηκα ως καθηγήτρια Φυσικής και Ειδικής Αγωγής σε ενα ιδιωτικό σχολείο. Όντας ανήσυχο πνεύμα και με ιδιαίτερη αγάπη στον αθλητισμό και την εξέλιξη, ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό μου πάνω στη Φυσιολογία και φέτος σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο μου δημοσιεύουμε την Μεταπτυχιακή μου εργασία σε online περιοδικό.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που με ξέρουν προσωπικά γνωρίζουν ότι λατρεύω να διδάσκω Γιόγκα και Διαλογισμό. Γιατί? Διότι ο περισσότερος κόσμος λανθασμένα πιστεύει ότι η Γιόγκα απευθύνεται μόνο σε αρκετά ευλύγιστους ανθρώπους, που ντύνονται με συγκεκριμένα ρούχα και έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ωστόσο, εγώ πιστεύω ότι η Γιόγκα είναι για όλους. Έχοντας αυτή την πεποίθηση προσπαθώ σε όλα μου τα μαθήματα να κάνω τη Γιόγκα και το Διαλογισμό προσβάσιμη και κατανοητή σε όλους.
Προσωπικά πιστεύω ότι η τέχνη της Γιόγκα και του Διαλογισμού μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να βρει γαλήνη και ηρεμία μέσα στον σύγχρονο τρόπο ζωής, να εστιάσει καλύτερα στους στόχους του και να τον βοηθήσει να δημιουργήσει περισσότερο χώρο και χρόνο στη καθημερινότητα του ώστε να μπορεί να προσθέτει πράγματα που θα κάνουν την καρδιά του να αισθάνεται γεμάτη. Η ομορφιά της Γιόγκα έγκειται στο ότι μας προτρέπει να ξεχάσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα, να αναδιαμορφώσουμε την ιστορία που συχνά οριοθετεί τη ζωή μας και βρίσκεται μέσα στο μυαλό μας και με πρακτικό τρόπο να οδηγηθούμε πίσω στο ποιοι πραγματικά είμαστε.
Η συμβουλή μου ? Διευρύνετε όσο περισσότερο μπορείτε τους ορίζοντες σας, γυμναστείτε τόσο όσο εσείς θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και δοκιμάστε νέα πράγματα, ποτέ δεν ξέρετε που μπορεί να σας οδηγήσουν. Ο φόβος για το καινούργιο θα υπάρχει πάντα.

#drc_athens #distance_running_center_athens #running #interviews