Το πρόγραμμα των αγώνων Faethon Olympus Marathon 2020

  • 23 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ F.O.M (Rupicapra 20k, Faethon Trail 14k)-
Πλησιάζουν οι μέρες και για το φετινό δικό μας ραντεβού στον Όλυμπο! Αυτήν την ιδιαίτερη χρονιά λόγω Κορωναιού όπως γνωστοποιήσαμε εδώ και καιρό θα γίνουν μόνο οι 2 από τους 3 αγώνες της διοργάνωσης προσαρμοσμένοι πάντα στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θεσπίστηκαν.
Η σηματοδότηση των διαδρομών με νέου τύπου σημαιάκια που θα είναι πιο ευδιάκριτα στο <αλπικό τερέν του αγώνα> και ο καθαρισμός είναι σε πλήρη εξέλιξη και σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί.
Ο καθαρισμός των μονοπατιών προχωράει με γοργούς ρυθμούς δίνοντας την δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να προπονηθούν στις διαδρομές των αγώνων.


Πρόγραμμα αγώνων για την Κυριακή 9 Αυγούστου

Σάββατο 08-8-2020

16:00μμ-20:00μ Επίδοση αριθμών Πλατεία Κοκκινοπλού για Rupicapra και Faethon Trail

*Προσοχή για το Σάββατο η διοργάνωση δεν θα έχει ανοιχτά για διαμονή τις κατασκηνώσεις και το σχολείο του Κοκκινοπλού.

Θα υπάρχουν στην πλατεία του Κοκκινοπλού δύο διαφορετικές γραμματείες, μια για τον Rupicapra και μια για τον Faethon Trail, όπου και θα παραδίδονται οι αριθμοί αθλητών με ειδικούς υγειονομικούς κανόνες (αποστάσεις ,χρήση αντισηπτικού, χρήση μάσκας από τα στελέχη της γραμματείας)

Κυριακή 09-8-2020

5ος RUPICAPRA & 6ος FAETHON TRAIL

05:45πμ-07:45μμ Επίδοση αριθμών Rupicapra και Faethon Trail στην πλατεία Κοκκινοπλού
08:00πμ- Εκκίνηση αγώνα Rupicapra
08:30πμ- Εκκίνηση αγώνα Faethon Trail
09:30πμ- Τερματισμοί αθλητών Faethon Trail
10:15πμ- Τερματισμοί αθλητών Rupicapra
12:00μμ- Απονομές αθλητών Faethon Trail στην πλατεία Κοκκινοπλού
13:15μμ- Απονομές αθλητών Rupicapra στην πλατεία Κοκκινοπλού
14:00μμ- Κλείσιμο διοργάνωσης

Τεχνικές αλλαγές και κανόνες λόγο Κορωναιού

1. Στον Rupicapra ακυρώνετε ο πρώτος σταθμός (Κιόσκι) λόγω μεγάλου συνωστισμού αθλητών ,θα υπάρχει μόνο καταμέτρηση ,οπότε όλοι αθλητές να έχουν νερό μαζί τους.
2. Σε όλους τους σταθμούς και για 2 αγώνες θα υπάρχουν ατομικές συσκευασίες τροφοδοσίας ,κάθε αθλητής να έχει το δικό του κύπελλο υδροδοσίας
3. Σε όλους τους σταθμούς ολοι οι αθλητές πρέπει να δείξουν ατομική υπευθυνότητα όσο αφορά την λήψη τροφοδοσίας-υδροδοσίας
4. Ο τερματισμός του Faethon Trail θα αλλάξει στα τελευταία μέτρα και θα τερματίζει μαζί με τον Rupicapra στην πλατεία του χωριού και όχι στο παρκινγκ της εκκλησίας όπως και γινόταν μέχρι και πέρσι.
5. Οι εκκινήσεις και για τους 2 αγώνες θα γίνουν με οριοθετημένη θέση για κάθε αθλητή 1,5 μέτρο απόσταση ο ένας από τον άλλο.
Ραντεβού στον Κοκκινοπλό στις 9 Αυγούστου!!!

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα.